Land: Skottland (Campbeltown)
Betyg: 90/100
Pris: € 200 (på nätet)
Alkoholhalt: 51,6 %
Springbank local barley lanserades i slutet av 1980-talet, första släppet var en 20 årig whisky. Sedan 2016 så släpper Springbank denna serie igen och de få flaskor som kommer till Systembolaget brukar ta slut på mindre än en minut.
Whiskyn jag ska pröva idag släpptes 2019 och har lagrats i 10 år på bourbon fat (77%), sherry fat (20%) och portvinsfat (3%), låter spännande tycker jag. Allt korn kommer från lokala gårdar därav namnet, local barley.
Doftar och det finns lite rök, sötma och röda äpplen, det känns lovande. Smakar först utan vatten och direkt känner jag att det här är en god whisky, den har det där lite speciella som man bara får från en whisky från Springbank. Med lite vatten blir det t.o.m. ännu bättre, torkad frukt, smör och vanilj. Oj det här var riktigt bra. Springbank levererar igen!